22 februari 2024

Collectief aanvullend verzekerd?

Beste leden,

 

KBO-Brabant heeft een overeenkomt met zorgverzekeraar VGZ voor onze leden die aanvullend verzekerd zijn. Naast korting op de aanvullende zorg- en tandverzekering en extra tegemoetkomingen, krijgen deze leden ook hun KBO-lidmaatschap vergoed tot maximaal € 25,-.

Omdat veel leden een beroep doen op ons bureau omdat ze blijkbaar moeite hebben met het declareren van hun KBO-lidmaatschap, hebben we samen met VGZ naar een praktische oplossing gezocht voor dit probleem. En die hebben we gevonden! Medio februari krijgen alle leden van KBO-Brabant die via ons collectief aanvullend verzekerd zijn bij VGZ een brief van VGZ en KBO-Brabant in hun gewone brievenbus, tezamen met een declaratieformulier. Dit declaratieformulier kunnen ze na invulling op de gebruikelijke wijze indienen: online via de VGZ-app of via Mijn-VGZ of met de gewone post. Een voorbeeld van de brief treft u hierbij aan.

Het is een proef die alleen onder de leden van KBO-Brabant wordt uitgevoerd en samen met VGZ hopen we het declaratieproces voor onze aanvullend verzekerde leden op deze wijze sterk te vereenvoudigen. Bovendien hopen we dat veel meer van hen hun KBO-lidmaatschap ook daadwerkelijk gaan declareren bij VGZ.

We hebben ook een oproep aan CZ gedaan om eenzelfde declaratiemethode te gaan beproeven, maar vooralsnog is men daartoe niet bereid. Mocht dat veranderen, dan hoort u dat uiteraard van ons.

Brief lidmaatschapvergoeding 2024 VGZ aan leden KBO-collectief